2012. április 29., vasárnap

Mivel kevésnek tűnt a saját festésű sötétzöld gyapjúm, a belső részt sárgával raktam ki. Érdekes eredmény született a kigyúrás után, mert a nagyon finom szálú sárga egész más textúrát eredményezett, mint a durvább zöld. A hat rétegből jó vastag nemez lett, de ettől függetlenül ezt a táskát sem lehet agyonterhelni, úgy gondolom. A fület végül belevarrtam a táska két belső oldalába, ez is tartósnak tűnik. 
A madárkák színe a benemezelődés után finoman összemosódott, a tónusok lágyabbak lettek.

  

   

2012. április 26., csütörtök



A táska, amit ez a két szépséges kismadár díszít, most szárad. Majd azt is felteszem, de ezen a képen, amit még a gyúrás előtt készítettem, sokkal szebben mutatnak a madárkák. A jobb oldali itt még nincs teljesen készen, mert még több kis részletet hozzátettem.
Mielőtt a táska gyúrásához fogtam, a madarakat függönydarabka alatt igyekeztem jól benemezelni, folyamatosan ellenőrizve, nem csúszik-e el a felrakott minta.
A táskát jó erősre gyúrtam, ez sikerült is, viszont nem tett jót a mintának, mert a zsugorodáson túl, az apró részletek elvesztek. Mindegy, ez is tanulság. Gondom volt még a füllel, mert másként akartam eredetileg - de hát minden nem sikerülhet :)). Így is elég volt kitalálni, hogy rögzítsem a már félkész fület.
Egyébként ez a madárka a gyurgyalag.
Imádom a gyurgyalagot!

2012. április 8., vasárnap





Húsvéti táska a friss tavaszi zöld  kedvelőinek. A kis neszeszer a belső zsebet hivatott pótolni, bár egy azért  készült, de keveselltem, mivel magam is nagy nagytáska párti vagyok, ott viszont szükségszerű a rendszerezés.

Méretei ellenére a táskát nem célszerű megtömni, szóval ebben nagy súlyt nem lehet cipelni, de alkalomra igazán blickfangos lehet és biztos feltűnik a kézműves dolgok kedvelőinek.

A záródás mindig problémát jelent, most úgy oldottam meg, hogy a hátsó lapon rögzítettem csomóval egy pántot, amit az elején két lyukon átvezetett és áthurkolt pánton lehet átbújtatni.



LÁNYOK, SOK LOCSOLKODÓ LEGÉNYT KÍVÁNOK NEKTEK!

2012. április 2., hétfő


Felirat hozzáadása






Engem is megihletett a közelgő Húsvét és ez a négy tyúkocska - egy inkább kakas - született, stílusosan tojásmelegítőként. A tarajukat egybe nemezeltem a testükkel, a csőr és az alsó taréj külön készült és egyszerűen felvarrtam.
Hát most itt kotkodálnak.

2012. április 1., vasárnap




Ennek a nem tudom minek nevezhető edénykének az az érdekessége, hogy az üreges fülét együtt nemezeltem az edény testével. A gyúrás sem volt klasszikus, mivel szinte csak kézben simítgattam, dörzsölgettem, a ráhelyezett minta és a különleges forma miatt.

Utóbb úgy látom, a 8 réteg gyapjú sok volt neki, valószínűleg ezért nem sikerült a ráncokat teljesen eltüntetni. Amivel még nem vagyok elégedett, az a ráhelyezett piros minta, amin túl erősen átütött az alatta lévő gyapjú és nem túl szépen ráncolódott be. A piros sálszerű anyagot egy turkálóban vettem, fogalmam sincs, miből van, de gyaníthatóan műszálas. Hogy ennek köze van-e a benemezelődéshez, azt e pillanatban nem tudom, majd, ha több gyakorlatom lesz a különböző anyagokkal :))