2012. május 16., szerda

 




Kétszer nemezeltünk a tavasszal unokám ovijában. Az első alkalommal ismerkedtünk a gyapjúval és a gyúrást, hömpölygetést próbálták ki a gyerekek. Szép tarka labdácskák születtek. Volt akié jó keményre sikeredett, volt akié a szép színekkel tűnt ki.
A következő alkalommal Anyák napi képecskét készítettünk. Ez már izgalmasabb, igazi alkotómunka volt. Háttérnek előnemezt használtunk, arra kerültek fel a színes gyapjútincsek.
A hosszasabb gyúrásra már volt aki kicsit kifáradt, de őket is lelkesítették a társaik már kész képei, így a végeredményként igazán ügyes kis gyermekmunkák születtek.
A 4-6 éves picik nagyon tudtak koncentrálni abban a két órában, amíg a művek elkészültek. Az óvónénik is besegítettek, főleg a technikai részben és a nagy közös munkát követően külön foglalkozást tartottak azoknak a gyerekeknek, akik még ki akarták próbálni a nemezelést.





2 megjegyzés:

  1. Kurczę pracuję z takimi maluchami, a nigdy nie pomyślałam, że z tymi maluchami mogę pofilcować. Tyle lat w zawodzie, a nie okazałam się odważna.
    Teraz na pewno spróbuję.
    Dziękuję!

    VálaszTörlés
  2. Mój wnuk, przedszkole, dwa czułem, że przygotowany. To jest bardzo męczące.
    Agnes

    VálaszTörlés