2012. március 3., szombat

Elégedetlen voltam a meglévő sárgámmal, ezért megfestettem egy három méteres gyapjú szalagot Sewo porfestékkel. Fövés közben a fazék egyik oldalához beöntöttem egy egész kevés türkizkék festéket. Az eredmény nekem nagyon tetsző sárga-világoszöld színátmenetes gyapjú lett, ami a nemezelés után nem annyira jött ki, viszont szép élénk, friss színt adott.

Először a kisebb tok készült el, utána a neszeszer. Most is négy rétegben raktam ki a nagyon finom szálú, 18 mikronos gyapjút, de a rétegek is lehelet vékonyak voltak. A zsugorodás nagyon nagy volt, a felére ment össze a kirakott minta. A neszeszer így 16x11, a kicsi tok pedig 6x12 cm lett. Pont jó méret az én Samsung tologatós telefonomhoz. A virágfejek alá tettem egy-egy kis átnedvesített gyapjú gombócot, ezért  kiemelkedik a nemez síkjából. 


Szárításnál az ilyen üreges formákat feltétlen ki kell tömni - hacsak nem akarunk palacsinta-lapos formát - nekem erre a célra többször használatos papírtörlő lapkáim vannak, amit a száradás után kilapítgatok és többször használok.
A neszeszer belsejébe is tettem egy kis mintát: csak levélkéket, mert a virágot oda már soknak találtam volna.




2 megjegyzés:

  1. Nekem nagy öröm amikor részletesen leírod azt, hogy hogyan készíted.
    Egyébként a gyapjúfestést én is próbálgattam.
    Most készen megfestett szálas gyapjúhoz jutok hozzá, itt nem forgalmaznak gyapjúszalagot, sem finomabb gyapjút.
    Ezek a munkák a gyönyörű tavasz-idéző színeivel nagyon tetszetősek.

    VálaszTörlés
  2. Ez a munka kifejezetten elnyerte tetszésemet! :)

    VálaszTörlés