2012. február 15., szerda



Elég sok szép színű maradék gyapjúm van, ezért nekiálltam halazni. 
A fenti képen az első kirakást lehet látni, még gyúrás előtt. Mire elkészül az egész, az élénk színek némiképp eltompulnak, mivel az alap gyapjú szálai átszövik egy kicsit a felületet is. Itt most nyers színű gyapjú volt az alap, amire fátyol vékonyságban kiraktam a különböző színeket, majd egy vékony szúnyogháló (lehetett volna függöny darab is) alatt finoman rásimítgattam az alapra. Utána pici tincseket húztam ki a színesekből és átnedvesítve felhelyeztem a mintának szánt motívumokat. 
De nem mondtam el még az elejét az egésznek: buborék fóliából kivágtam egy ovális formát és arra kezdtem kirakni a fehér gyapjút, mindkét oldalon, mivel üregesre akartam a halacskát. Hogy mindkét oldala egyforma legyen, lefotóztam az elkészült első oldalt (ez látható a fenti képen) és ez alapján sikerült a másik oldalt is ugyanúgy kirakni.
Folytatva akkor: a minta kirakása után a finom hengergetés következett, gyakori ellenőrzéssel, nem másztak-e el a gyapjútincsek. Amikor már alakult a dolog, nekiálltam az ollóval megszabdalni az uszonyokat és utána még gyúrni, gyúrni. Egy idő után kiszedtem a száján át a fóliát és simogattam még szappanos kézzel az orra fölött, meg az álla alatt, hogy szépen álljon az egész.
Öblítés után puha papírral tömködtem ki, hogy formára száradjon.
Már készülök a következőre :))

4 megjegyzés:

  1. Beautiful fish! Congratulations of your imagination.

    VálaszTörlés
  2. Ryba na śniegu i jeszcze na drzewie, to dopiero skojarzenie. Świetna!

    VálaszTörlés
  3. Hűűű micsoda hal...nagyon tetszik...,
    hogy mennyi lehetőség van a gyapjúban...,
    örvendezek, hogy újra nemezelsz :))

    VálaszTörlés